• 0
    Az Ön kosara
    A kosár üres.

MINDEN, AMIT A BIOKANDALLÓ VÁSÁRLÁSRÓL TUDNI KELL

Megjelenés dátuma:
MINDEN, AMIT A BIOKANDALLÓ VÁSÁRLÁSRÓL TUDNI KELL

A biokandalló vásárlása komoly döntés lehet, hiszen nem csupán egy fűtőeszközt, hanem egy látványos belsőépítészeti elemet is jelent. Ebben a cikkben átfogó információkat találhat arról, hogy:

  • Mi is az a bioetanol kandalló, és mikor érdemes választani?
  • Milyen típusok léteznek és melyek a legjobb minőségű biokandallók a piacon?
  • A biokandalló tényleg füstmentes kandalló?
  • Mennyibe kerülnek a jó ár-érték arányú biokandallók?

Emellett bemutatjuk, hogyan zajlik nálunk a biokandallók beépítése, milyen terméktípusokat és design megoldásokat javaslunk és mire érdemes figyelni a megvalósítás során.

BIOKANDALLÓT SZERETNÉK

Biokandalló vásárlás szempontjai

 

MI AZ A BIOETANOL KANDALLÓ?

A bioetanol kandalló egy modern, környezetbarát fűtőeszköz, amely a bioetanol nevű üzemanyagot használja. A folyékony bioetanolt természetes nyersanyagokból, úgynevezett biomasszából, fermentálással állítják elő.

A biokandallók zárt kialakítása nagyon tiszta és hatékony égési folyamatot eredményez füst, kellemetlen szag, korom és hamu nélkül. Nagy előnye, hogy semmilyen kivezető rendszert nem kell csatlakoztatni a kandallóhoz, tehát kéményre és engedélyeztetésre sincs szükség.

Érdemes tudni, hogy a biokandalló nem tekinthető elsődleges fűtőtestnek, elsősorban dekorációs elemként szolgál. A látványkandallóként ismert berendezés tehát kiváló választás lehet azoknak, akik nemcsak fűteni szeretnének, hanem egyedi és atmoszférikus megjelenést is kívánnak teremteni az otthonukban. A biokandallók lehetnek szabadon állók, hordozhatók, felfüggeszthetők vagy beépíthetők.

 

KINEK ÉRDEMES BIOKANDALLÓT VÁSÁROLNI?

  • Elsősorban azoknak, akik már rendelkeznek valamilyen fűtési megoldással, de szeretnék élvezni otthonukban a lángok varázsát.
  • Allergiásoknak, akik szeretnék elkerülni a füst és hamu kellemetlenségeit.
  • Azoknak, akik nem szeretik a hagyományos kandallókhoz kapcsolódó füstöt és szagokat.
  • Szállodáknak, éttermeknek, ahol a biokandalló látványa melegséget visz a térbe, és emeli a helyiség exkluzivitását.

Olyan otthonokba is ajánljuk, ahová nem lehet kéményt beépíteni (például tömbházakba), de a lakók mégis szeretnének a tűz látványában biztonságosan gyönyörködni.

 

A BIOKANDALLÓK ELŐNYEI

  • Az égéshő 100%-ban hasznosul, üzemelésük nem igényel kéményt.
  • Engedélyezés mentes, füst- és korommentes kandalló, nincs hamu és kellemetlen szag, sem semmilyen károsanyag képződés.
  • Könnyen irányíthatók akár telefonról, WiFi-vel. Így távvezérlés is megoldható.
  • Különböző méretben és formában elérhetőek, így az egyedi elképzelések könnyen kivitelezhetőek.
  • A kandallók nagyobb tartállyal is rendelhetőek, hogy ne kelljen gyakran utántölteni, ami nagy előnyt jelent például szállodai helyiségekben vagy irodákban.
  • Automata változatokkal minimalizálható a karbantartási igény

 

A BIOKANDALLÓK HÁTRÁNYAI

A biokandallókat elsősorban nem fűtésre találták ki, inkább látványként funkcionálnak. Így, ha a hatékony fűtés a célja, akkor ezt nem Önnek találták ki.

 

HOGY MŰKÖDIK A BIOKANDALLÓ? HAGYOMÁNYOS VS AUTOMATA BIOKANDALLÓK

Mielőtt letenné a voksát egy biokandalló mellett, érdemes röviden megismerkedni ezeknek a kandallóknak a működési mechanizmusával. Megkülönböztethetünk hagyományos és automatikus biokandallókat.

 

HAGYOMÁNYOS BIOKANDALLÓ

A hagyományos biokandallókban a bioetanol kézzel, általában egy locsoló eszköz segítségével kerül a tűztérbe. A bioetanolt gyakran egy kerámia paplanra kell önteni, ami idővel szennyeződhet és tisztítást igényel.

Leállítás után a maradék bioetanol a tűztérben némi párolgással távozhat, ami kellemetlen szagot okozhat a lakásban. Elzárás után a kis lángokkal tovább éghet a maradék bioetanol, ami biztonsági kockázatot jelenthet.

 

AUTOMATA BIOKANDALLÓ

Automata biokandalló működési sémája

  1. FŐ ÜZEMANYAGTARTÁLY ÜZEMANYAGSZINT-ÉRZÉKELŐKKEL
  2. AUTOMATIKUS ÜZEMANYAG-ADAGOLÓ RENDSZER
  3. MIKROPROCESSZOR
  4. ETANOLGŐZ-FEJLESZTŐ
  5. ÉGÉSTÉR

Az automata biokandallók, például a Planika által kifejlesztett BEV (Burning Ethanol Vapours) technológiával rendelkeznek, ami biztonságot és kényelmet garantál. A Planika automata biokandallók lényege, hogy a kézi feltöltés helyett gombnyomásra egy szivattyúval lehet feltölteni a tartályt. Egy fejlett mikroprocesszor felügyeli és vezérli a kandallót, biztosítva a készülék megfelelő és biztonságos működését.

Az exkluzívabb automata biokandallók szabályozható lángokkal rendelkeznek, lehetővé téve a lángok magasságának állíthatóságát. Ezek a kandallók nem igényelnek karbantartást, és bármikor könnyen be- és kikapcsolhatók, akár telefonról is.

A teljesen zárt rendszerrel működő automata biokandallók biztonságosak, mivel elzárás után nincs további láng, párologás vagy kellemetlen szag.

Az automata biokandallók tehát nem csak biztonságosabbak, de kényelmesebb használatot is biztosítanak a hagyományos változatoknál.

 

HOVÁ ÉS MILYEN MEGJELENÉSSEL LEHET BIOKANDALLÓT TELEPÍTENI?

BELTÉRI BIOKANDALLÓ

A beltéri etanolos kandalló sokoldalú megoldást jelent korlátlan elrendezési lehetőségekkel. A legnépszerűbb beépíthetőségi módozatok: falba beépített, szabadon álló vagy bármely irányból nyitott biokandalló.

Az intelligens etanolos kandallóbetétekben a lángok minden oldalról nyitottak, de léteznek még a házzal rendelkező egyoldalas etanolos tűzterek is, amelyben elölről látszik a tűz. Ez a könnyen beépíthető betét azok számára lehet jó megoldás, akik klasszikus kialakítású beltéri etanolos kandallóra vágynak.

További egyedi design megoldásokat kínálnak az asztali, beépített biokandallók vagy a három oldalról nyitott etanolos kandallók, amelyek a nappaliban stílusos térelválasztóként funkcionálhatnak.

KÜLTÉRI BIOKANDALLÓK

A kültéri változatok a teraszokat és kerteket tehetik még hangulatosabbá azáltal, hogy természetes fényt biztosítanak. Az asztali kandallók vagy asztali égők tökéletes kiegészítői minden kertnek, és különleges hangulatot teremtenek a hosszú estéken. A kis méretnek és a hordozhatóságnak köszönhetően bárhol elhelyezheti őket, ahol éppen szükség van rá.

A szabadonálló kültéri kandalló remekül mutathat a medence mellett, de akár beépítésre is van lehetőség.

 

LEGJOBB BIOKANDALLÓ MÁRKÁK

Számos iparági teszt található az interneten, ami a legjobb biokandalló márkákat hasonlítja össze. Azonban érdemes az összehasonlításnál először eldönteni, hogy az olcsóbb szabadon álló, hordozható vagy a drágább beépíthető biokandallóban gondolkozunk.

A szabadonálló és hordozható biokandallók esetében a piacon elérhető gyártmányok közé tartozik a lengyel Kratki vagy a német Radius Design Cologne. Érdemes figyelembe venni, hogy ezen modellek többsége legfeljebb 2 órán keresztüli égést biztosít, míg a drágább árkategória akár 8 órán át biztosítja a tűz varázsát.

Ezzel szemben a beépíthető biokandallók piacán vezető szereppel a Planika biokandallók bírnak, hiszen széles termékkínálatot biztosítanak, a színek és formák személyre szabhatósága pedig lehetővé teszik a sokoldalú beépítést. A megjelenésnek csak a képzelet szabhat határt.

Még néhány érv a Planika kandallók mellett:

  1. Automata, zárt rendszerrel rendelkező kandallók - nincs érintkezés a bioetanollal, füst- és szagmentes
  2. Professzionális vezérlőrendszer
  3. Biztonsági funkciók: CO2 szenzor, gyerekzár, stb.
  4. Magas szintű személyre szabhatóság (szín, forma, hossz, tartály nagysága)
  5. TÜV engedéllyel rendelkeznek

Beltéri beépített biokandalló

 

MENNYIBE KERÜL A BIOETANOL KANDALLÓ, ÉS MI ALAPJÁN ÉRDEMES BIOKANDALLÓT VÁLASZTANI?

Az árak függenek a kiválasztott típustól, márkától és extra funkcióktól. Az árat befolyásolhatja még a hőteljesítmény, az égési idő és a vezérlési lehetőségek. A Kandallo.hu webáruházban széles választékban találhatók biokandallók, amelyek könnyen összehasonlíthatók az oldalon elérhető információk alapján.

Mi az alábbi táblázatban a Planika automata biokandallókat hasonlítunk össze, a kedvezőbb árfekvésű, valamint a prémium kategóriából. A hagyományos technológiával, azaz kézi töltéssel rendelkező biokandallók ennél alacsonyabb árkategóriát képviselnek, azonban kevésbé biztonságos és kényelmes a használatuk. Emellett az automata biokandallók többféleképpen beépíthetőek és nagy szabadságot adnak a megjelenést tekintve.

  FLA4 / Panorama Prime Fire / Neo Burner
Technológia Automata, zárt rendszer (BEV technológia) Automata, zárt rendszer (BEV technológia)
Vezérlés Távirányító, mobil applikáció, érintőképernyő Távirányító
Lángmagasság 6 fokozatú lángmagasság 2 fokozatú lángmagasság
Utántöltő rendszer Automatikus Automatikus
Okos Otthon (Smart Home Systems) kompatibilis Igen Nem
Ársáv 3-8 millió Ft 1,5-3 millió Ft

TOVÁBBI PLANIKA BIOKANDALLÓK

Árban legkedvezőbb megoldást a szabadonálló és hordozható biokandallók jelentik, például a Planika Senso termékcsaládja. Ezek a termékek akár már 400 000 Ft-tól elérhetők.

Hasonlítsa össze a biokandallókat webshopunkban, ahol több mint 15 termékkategóriából és több száz modell közül válogathat.

BIOKANDALLÓ ÁRAK

Kültéri és mobil biokandalló

 

LEGFONTOSABB SZEMPONTOK A BIOKANDALLÓ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

ÉGÉSI IDŐ

Az égési időt elsősorban a bioetanol tartály mérete befolyásolja. A hordozható biokandallók többnyire legfeljebb 2 órás égési idővel rendelkeznek. Nagyobb, szabadonálló vagy beépíthető kandallók esetén a tartályok akár 13-15 literesek is lehetnek, amely 20-30 órás égési időt is tud biztosítani. Az ilyen kiviteleket elsősorban szállodák, éttermek vagy kávézók választják, de azoknak is megfelelő, akik kedvelik a magasfokú kényelmet.

HŐTELJESÍTMÉNY ÉS FOGYASZTÁS

Érdemes figyelni a fűtőértékét és az égők méretét. Ezek a paraméterek adják meg az égés közbeni tüzelőanyag-fogyasztást. A biokandalló teljesítményétől és az égők számától függően 2–30 órán át éghet. A bioetanol égéshője 29 000 kJ/kg, fűtőértéke a faszénével egyenértékű.

EXTRA FUNKCIÓK

Beszélhetünk a biztonságért és a kényelemért felelő funkciókról is. Biztonsági funkciók között megtalálható a CO2 szenzor, a gyerekzár, az automatikus kikapcsolás hiba esetén, valamint a külső vezeték nélküli hőmérő szenzor. A kényelemért lehet választani olyan biokandallót, ami távvezérlésű, és akár telefonról, mobil app segítségével is irányítható. Kényelmi funkció lehet még a 6 fokozatban állítható lángmagasság, az alvási időzítő, valamint okos otthonokkal kompatibilis modellek is léteznek.

VEZÉRLÉS

A vezérlés történhet távirányítóval, a kandallón található érintőképernyőn vagy mobil applikáción keresztül, amihez csak WiFi-re van szükség. Ezáltal a biokandalló távolról is vezérelhető.

A kandallo.hu webáruházban könnyen érthetően fel vannak tüntetve a döntéshez szükséges adatok.

BIOKANDALLÓT VÁLASZTOK

 

KANDALLO.HU: PRÉMIUM BIOKANDALLÓK AKÁR BEÉPÍTÉSSEL

Az általunk kínált Planika biokandallók modern, hatékony és látványos tűzforrást biztosítanak otthonába. Bízza ránk a biokandalló tervezését és kivitelezését a beépítéssel együtt!

Bioetanol kandalló mint látványkandalló

 

MIÉRT A KANDALLO.HU?

  • Széles választék minden szegmensben 
  • Helyszíni felmérés és szaktanácsadás
  • A beépítésre is kiterjedő garancia
  • Versenyképes árak
  • A biokandallókon kívül széles termékkínálat vízteres, légfűtéses és hagyományos gázkandallók terén is

BEÉPÍTHETŐ BIOKANDALLÓT SZERETNÉK

Ha szeretné megtapasztalni biokandalló élményét, akkor érdemes lehet beszerezni egy hordozható kivitelt. Ha magasabb árfekvésű, beépíthető biokandallót szeretne, akkor érdemes a Planika automatikus biokandallókat választani. Ezek sokkal kényelmesebbek és biztonságosabbak a hagyományos biokandallóknál. Bízza ránk otthona melegének tervezését és kivitelezését, legyen szó biokandallókról vagy más fűtési megoldásokról (akár kéménybeépítéssel együtt)!

 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..