2023. szeptember 30.  Szombat

Pelletes

Pelletes

Ha tiszta és kényelmes tüzelésű kandallókra van szükség, akkor a pelletes tűzterek kiváló megoldást nyújtanak. Automatikus hőfokszabályozás áll rendelkezésre, emellett az adagolás és a begyújtás is automatizálható.

Automatikus rendszer esetében a tüzelőanyagként használt pellet egy tartályban helyezkedik el, ahonnan egy csiga alkalmazásával automatizált rendszeren keresztül az égéstérbe juttatjuk. A begyújtásért izzító gyertya végzi, amely forró levegő felhasználásával gyújtja meg a tüzelőanyagot. Automatikus központi egység határozza meg a felhasznált tüzelőanyag, valamint a beáramló levegő mennyiségét, ilyen módon maximális hatásfokot érhetünk el. Megfelelően méretezett radiátorok esetén a pelletes készülék alkalmas a teljes lakóház melegítésére.

Pellet kályha megoldások tökéletes választást jelentenek olyan helyen is, ahol nem áll rendelkezésre vezetékes gáz, de tiszta és automatikus fűtési rendszerre van szükség. A begyújtás és a hőfok szabályozása is gombnyomással kezelhető.

 

Mi a pellet?

A pellet olyan granulátum tüzelőanyag, amely természetes alapanyagokból készül. A tömböket kivételesen magas nyomáson préselik fűrészpor és darált faforgácsok felhasználásával, kötőanyagként csupán a fában megtalálható lignin szolgál. Az égés során csupán annyi szén-dioxidot bocsát a légtérbe, amennyit a fa élete során magába épített, így globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagokat, valamint nem járul hozzá az üvegházhatáshoz. Mivel teljesen természetes alapanyagról beszélünk, amely faforgácsból és fűrészporból tevődik össze, így nem kell attól tartanunk, hogy kifogyunk belőle, mint a fosszilis energiahordozókból. A pellet külseje teljesen sima és fényes, nem tartalmas hosszrepedéseket. A pellet maximális hossza rendszerint 5 centiméter körül alakul. Ezek a pellet darabkák kerülnek az említett tartályokba.

A pelletes kandallók működési elve:

A motorral meghajtott készülékben elhelyezett csiga segítségével (amit motor hajt) történik a pellet szállítása a tartályból az égéstérbe. A gyújtást az izzító gyertya végzi magas hőmérsékleten. Az égéstermék a füstgázventilátor segítségével távozik a füstcső csatlakozón keresztül. A tüzelőanyag és az égési levegő felhasználását a központi egység határozza meg; ennek köszönhetően jobb égési hatásfokra és optimálisabb működésre lehet számítani. Az egész művelet automatikusan történik, semmilyen odafigyelésre vagy szakmai jártasságra nincs szükség. Egyes pelletes készülék radiátorokra csatlakoztatva képes a teljes lakóingatlan fűtését is elvégezni. Indirekt tárolóval összekötve a használati meleg víz előállítására is van lehetőség. A rendszer nem igényel felügyeletet és rendszeres kezelést, csupán arra kell figyelnünk, hogy minden időben rendelkezésre álljon megfelelő mennyiségű tüzelőanyag.

A pellet csakis természetes alapanyagokból készül, amelyek a faipar munkálatai során visszamaradnak. Ezeket a hulladékanyagokat préselik össze kivételesen nagy nyomású gépek segítségével, a kötőanyagot pedig a fa természetes alkotórésze, a lignin biztosítja. A pellet fűtés úgynevezett szén-dioxid semleges fűtés, vagyis a kibocsátott szén-dioxid mennyisége nem több annál a mennyiségnél, amit a fa élete során felvett.

 

Pelletes vízköpenyes központifűtéses kandallók

A pelletes megoldások modern és kényelmes működést tesznek lehetővé a fűtőanyagnak és a készülékek modern vezérlésének köszönhetően. A meleg víz a keringető szivattyú segítségével jut el a fűtést megvalósító radiátorokhoz.

 Az égés során létrejövő füst kiáramlik a készülékből; a kályha működéséért az elektromos vezérlés felel, így tökéletes égés és hőhozam valósul meg.


Árgarancia minden vásárlónk részére! Mivel nem tudjuk minden termékünket beárazni és aktualizálni, ezért arra kérjük, ahol nem talál árat, az esetben kérjen árajánlatot. Számíthat rá, hogy a versenytársaink árainál kedvezőbben megvásárolhatja termékeinket.

Edilkamin

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.