2023. december 07.  Csütörtök

Pelletes kandallókályhák

Amennyiben kiváló minőségű és hatásfokú tiszta és kényelmes tüzelésű kandallókat szeretnénk alkalmazni, akkor a pelletes tűzterek kiváló megoldást biztosítanak számunkra. A rendszer használata során automatikus hőfokszabályozás valósul meg, illetve az adagolás és a begyújtás is automatizáltan történik.

Amennyiben a fűtés automatikus rendszerrel történik, az esetben a tüzelőanyagként használt pellet egy tartályban helyezkedik el, ahonnan egy csiga segítségével az égéstérbe kerül. A begyújtást izzító gyertya látja el, amely forró levegő alkalmazásával gyújtja meg a tüzelőanyagot. Fontos elmondani, hogy automatikus központi egység végzi a felhasznált tüzelőanyag, valamint a beáramló levegő mennyiségének szabályozását, ennek köszönhetően a lehető legjobb hatásfokot érhetjük el. Az ajánlások szerint méretezett radiátorok esetén a pelletes készülék alkalmas a teljes lakóház melegítésére.

A pellet kályha alkalmazása kiváló választást jelent akkor is, ha nem áll rendelkezésre vezetékes gáz, de tiszta és automatikus fűtési rendszert szeretnénk kiépíteni. A begyújtás és a hőfok szabályozása is kényelmesen gombnyomással történik.

Mi a pellet?

A pellet olyan különleges granulátum tüzelőanyag, amely természetes alapanyagokból használatával készül. A pellet tömböket rendkívül magas nyomáson préselik különböző fajta fűrészpor és darált faforgácsok hozzáadásával, természetes kötőanyagot csupán a fában megtalálható lignin képez. Az égés során csupán annyi szén-dioxidot ereget a levegőbe, amennyit a fa természetes élete során magába épített, vagyis globálisan nem növeli a levegőben található káros anyagok szintjét, valamint nem járul hozzá az üvegházhatáshoz. Mivel faforgácsból és fűrészporból tevődik össze, így az ipar folyamatos utánpótlást jelent ennek a tüzelőnek a használatában. A pellet külseje teljesen sima és fényes, nem tartalmas hosszrepedéseket. 5 centiméter körüli darabkákat találunk a gyakorlatban. Ezek a pellet darabkák kerülnek az említett tartályokba.

A pelletes kandallók működési elve

A motorhajtással működő készülékben elhelyezett csiga használatával valósul meg a pellet szállítása a tartályból az égéstérbe. A gyújtást az izzító gyertya végzi igen nagy hőfokon. A keletkezett égéstermék a füstgázventilátor segítségével távozik a füstcső csatlakozón keresztül. A tüzelőanyag és az égési levegő felhasználását a központi egység szabályozza; ilyen módon jobb égési hatásfok és optimálisabb működés valósul meg. A teljes folyamat automatikusan történik, nincs szükség semmilyen odafigyelésre. Némely pelletes készülék radiátorokra csatlakoztatva képes a teljes lakóingatlan fűtését is ellátni. Indirekt tárolóval összekapcsolva meleg víz előállítására is alkalmas. A rendszer nem igényel folyamatos felügyeletet, illetve rendszeres gondozást, csupán tüzelőanyag biztosítására kell gondot fordítanunk a tartályban.

A pellet csakis olyan faipari természetes alapanyagokból készül, amelyek a különböző munkálatok során visszamaradnak. Ezeket az anyagokat préselik össze rendkívül nagy nyomású gépek használatával, a természetes kötőanyagot pedig a fa alkotórésze, a lignin szavatolja. A pellet fűtés tökéletesen szén-dioxid semleges fűtés, tehát a légtérbe kibocsátott szén-dioxid mennyisége nem több annál a mennyiségnél, amit a fa élete során magába gyűjtött.

Pelletes vízköpenyes központi fűtéses kandallók

A pelletes fűtési lehetőségek modern és kényelmes működést biztosítanak számunkra. A meleg víz a keringető szivattyúk munkájának köszönhetően jut el a fűtést biztosító radiátorokhoz. A működés során keletkező füst kiáramlik a készülékből; a kályha működését elektromos vezérlés végzi, így tökéletes égés és hőhozam valósul meg.


Árgarancia minden vásárlónk részére! Mivel nem tudjuk minden termékünket beárazni és aktualizálni, ezért arra kérjük, ahol nem talál árat, az esetben kérjen árajánlatot. Számíthat rá, hogy a versenytársaink árainál kedvezőbben megvásárolhatja termékeinket.

Edilkamin

További

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.