2023. december 07.  Csütörtök

Központi fűtésre köthető (vízteres)

Vízteres kandalló

A vízteres kandalló rendkívül korszerű megoldás; az egyik legmodernebb, ami a kandallós fűtések között jelen van a lakossági gyakorlatban.

A központi fűtésrendszerre köthető fatüzelésű kandallókat a legtöbbször csupán pótlólagos hőforrásként meleg víz előállítására használjuk, viszont nem árt tudni, hogy tökéletesen alkalmasak a központi fűtés hőellátására is. A kapacitásbeli tulajdonságaik miatt sem kell aggódni, hiszen egyetlen vízteres kandalló képes elvégezni egy családi ház teljes fűtését; kiépíthető önállóan vagy más meglévő fűtésrendszerrel együtt. Ezek a fűtési megoldások egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy egyenletes hőmérséklet keletkezik az egész lakásban, ilyen módon a meleg levegő eloszlása egyenletesebb, természetesebb és természetesen olcsóbban előállítható. A vízteres kandallók hatásfoka a tapasztalat szerint 80% körüli, ami rendkívül jónak mondható. A fatüzelésnek köszönhetően az ilyen fűtési rendszerek nem kizárólag praktikusak, hanem igen tetszetősek is lehetnek. A vízteres megoldások csatlakoztathatók bármilyen más rendszerhez (legyen szó akár új vagy régi, nyitott vagy zárt rendszerről vagy padlófűtésről).

A tűztereket mindenki olyan módon építheti körül, ahogyan azt az ízlése megkívánja, nincsenek korlátok.

 

Vízteres kandallók központi fűtéses rendszerekhez

Ne okozzon több fejtörést a vízteres kandalló égési levegőjének szabályzása! Az automata szabályozással rendelkező vízteres kandallók 21 és 26 KW-os termékei elvégzik ezt a feladatot. A rendszerről érdemes tudni, hogy az automata égésszabályzó tökéletesen kalibrálva van, ez a szerkezet végzi az égési levegő rendes szabályozását, ilyen módon meghatározva az égés intenzitását, valamint ebből adódóan az előremenő víz hőmérsékletét. Ha az égés intenzitásának növelésére van szükség, több levegőt szabadít a rendszerbe, ha csökkenteni kell, akkor pedig csökkenti a beáramló levegő mennyiségét. Ennek az egyszerű elvnek, illetve berendezésnek köszönhetően elkerülhető kandalló túlfűtése, valamint a víz felforralása. Így a hatásfok az automatikának hála jelentős mértékben javul, mert elkerülhetők a túlzottan intenzív égési szakaszok, vagyis nem jelentkezik elpazarolt hőenergia, ami a kéményen keresztül távozik.


Árgarancia minden vásárlónk részére! Mivel nem tudjuk minden termékünket beárazni és aktualizálni, ezért arra kérjük, ahol nem talál árat, az esetben kérjen árajánlatot. Számíthat rá, hogy a versenytársaink árainál kedvezőbben megvásárolhatja termékeinket.

Edilkamin

Kratki

Panaqua

Hitze

Uniflam

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.